SIO

System Informacji Oświatowej
Teraz jest Wt wrz 07, 2010 3:58 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak należy prawidlowo zgłosić zbiór do GIODO
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 12:29 pm 
Witam!!
Dowiedziałam sie, że powinnam zgłosić dane z SIO do GIODO, miałabym prośbę czy ktoś pomógłby mi krok po kroczku wyoślić co trzeba zrobić pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 2:12 pm 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z zamieszczonymi na stronie www.sio.edu.pl informacjami tyczącymi tego obowiązku: http://www.sio.edu.pl/?pokaz=wiecej&id=53
Jednocześnie przypominamy, że samo wypełnienie wniosku nie wystarcza do spełnienia wymagań ustawy. Potrzebna jest także instrukcja określająca politykę bezpieczeństwa. W celu uzyskania szczegółowych danych prosimy o kontakt z działem handlowym firmy QNT - adresy i telefony na stronie www.qnt.pl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 03, 2006 8:03 am 
Dziękuję bardzo!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 18, 2007 7:45 am 
W nawiązaniu do Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100 poz. 1024), ciekawi mnie gdzie mozna zdobyc informacje dotyczącą opisu struktury zbiorów danych osobowych wskazującą zawartość poszczególnych pól informacyjnych i powiązania między nimi w systemie SIO.

Ponadto chcialbym uzyskać informację na temat stosowanych metod i środków uwierzytelnienia użytkownika w systemie SIO, procedury nadawania uprawnień do przetwarzania danych i rejestrowania tych uprawnień w systemie SIO.
Dodatkowo, czy system SIO spełnia wymogi ww. rozporządzenia zwłaszcza w zakresie paragrafu 7 oraz czy spełnia wymogi rozporządzenia pod względem bezpieczeństwa na poziomie wysokim.
pozdrawiam i proszę o odpowiedź
krzysiek :)

Odpowiedz z cytatem  

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2